Οι κριτικές στο tripadvisor καθορίζουν τις κρατήσεις

Οι κριτικές στο tripadvisor καθορίζουν τις κρατήσεις

Η μεγαλύτερη ταξιδιώτικη πλατφόρμα στον κόσμο,φαίνεται να καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τις κρατήσεις των τουριστών

Σύμφωνα με νέα έρευνα της πλατφόρμας που διενήργησε η Ipsos MORI σε δείγμα 23.000 επισκεπτών της από 12 αγορές, το 70% δήλωσε ότι επισκέπτεται την TripAdvisor για τις χρήσιμες και περιγραφικές κριτικές της, το 62% για την ακρίβεια του περιεχόμενου και το 62% για το μεγάλο εύρος ταξιδιωτικού περιεχομένου.

Στις κριτικές για ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα, το 85% θεωρεί ότι αντιπροσωπεύουν με ακρίβεια την εκάστοτε εμπειρία και το 86% ότι η TripAdvisor τους προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την απόφαση για κράτηση.

Οι ταξιδιωτικές κριτικές παραμένουν κύρια πηγή πληφορησης για τα ταξίδια με το 72% να τις διαβάζει πάντα ή συχνά πριν λάβει την απόφαση να επισκεφθεί κάποιο μέρος για διαμονή, φαγητό ή δραστηριότητες. Στα ξενοδοχεία το ποσοστό αυτό εκτοξεύεται στο 81%.

Οκτώ στους 10 χρήστες της TripAdvisor (79%) τείνουν να κάνουν κράτηση σε ξενοδοχεία με υψηλότερες βαθμολογίες κατά την επιλογή μεταξύ δύο πανομοιότυπων μονάδων, και το 52% δεν θα έκανε κράτηση ποτέ σε ξενοδοχείο χωρίς κριτικές.

Κατά την αναζήτηση ταξιδιού, το σημαντικότερο στοιχείο που αναζητούν στις κριτικές είναι το πόσο πρόσφατες είναι, σε ποσοστό 78%.

Το 39% αγνοεί τα ακραία σχόλια και το 55% διαβάζει πολλές διαφορετικές κριτικές από πολλές σελίδες για να λάβει μια αίσθηση σχετικά με το τι πιστεύουν όλοι για μια υπηρεσία.

Κατά μέσο όρο, οι χρήστες της TripAdvisor διαβάζουν 9 κριτικές πριν αποφασίσουν για μια κράτηση σε ξενοδοχείο ή εστιατόριο.

Το 87% των χρηστών της πλατφόρμας ανέφερε ότι συντάσσει κριτικές καθώς θέλει να μοιραστεί καλές εμπειρίες με άλλους ταξιδιώτες, και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο μέσος όρος αξιολογήσεων στην TripAdvisor το 2018 ήταν 4,22 με άριστα το 5.

πηγή: tornosnews.gr